Blog

Home / Blog
  • A fogaskerék hajtóművek karbantartásáról röviden

    2020. AUGUSZTUS 10.
    A fogaskerék hajtóművek karbantartásáról röviden

    fogaskerék hajtóművek nagyon fontos szerepet játszanak a különböző szerkezetek működésében. Nélkülözhetetlenek rengeteg gép használatához, ezért a karbantartásukra érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Nézzük, mi mindent érdemes tudni a témában!

    fogaskerék hajtóművekben a leggyakoribb megoldás, hogy a fogaskerekek olajban futnak, és így biztosítják, hogy mindig megfelelő legyen a kenés a mozgó és ezáltal könnyen kopó alkatrészek között. A karbantartás során mindenképp ellenőrizzük, hogy épek-e a csavarok, a tömítések és persze maguk a fogaskerekek. A sérült alkatrészeket cseréljük ki, ha szükséges, végezzük el az olajcserét, szüntessük meg az olajfolyást. A fogaskerék hajtóművek karbantartása nem bonyolult, de mindenképp célszerű beiktatni bizonyos időközönként. 

    Amennyiben kérdése van a fogaskerék hajtóművekkel vagy a karbantartásukkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Ránk számíthat nem csak a gyártásban, hanem a javításban is. A részletekért forduljon munkatársainkhoz a megadott elérhetőségeinken! 

Ugrás az oldal tetejére