Blog

Home / Blog
  • A hajtóművekről röviden

    2019. SZEPTEMBER 10.
    A hajtóművekről röviden
    Hajtóműnek nevezünk minden olyan, fordulatszám, forgásirány, forgatónyomaték, vagy ezek kombinációjának fogaskerekekkel történő megváltoztatására szolgáló szerkezetet, ami önmagában is a nyomaték átvitelére alkalmas gép. A hajtóműveket két csoportba sorolhatjuk: az állandó és a változtatható áttételűek közé. Az utóbbit mindenki ismeri, aki valaha vezetett autót, hiszen a sebességváltó is ebbe a csoportba tartozik.

    A hajtómű áttétele a bemenő és kimenő tengely fordulatszámának hányadosa, és ha ez egynél nagyobb, akkor lassító, ha kisebb, akkor pedig gyorsító hajtóműnek nevezzük. A hajtóműben működő, és egy adott áttételt megvalósító fogaskerékpárt lépcsőnek nevezzük, amiből, ha egy van, akkor egylépcsős, ha több, akkor pedig többlépcsősnek hívjuk.

    A fentiekből látható, hogy a hajtóművek cégünk specialitásai, hiszen a részegységeik gyártásával foglalkozunk. Amennyiben Önnek is szüksége lenne hajtóművekre, vagy azok alkatrészeire, forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Ugrás az oldal tetejére