Blog

Home / Blog
  • Homlokkerék gyártás: milyen esetekben van rá szükség?

    2021. NOVEMBER 24.
    Homlokkerék gyártás: milyen esetekben van rá szükség?
    Homlokkerék gyártás megbízható, tapasztalt cégtől, korszerű módszerekkel, megfizethető áron! Keressen minket bizalommal részletes tájékoztatásért! 

    Homlokkerék gyártás megbízható, tapasztalt cégtől, korszerű módszerekkel, megfizethető áron! Keressen minket bizalommal részletes tájékoztatásért! 

    A fogaskerekek rendkívül fontos szerepet játszanak a hajtástechnikában. Azonban sokféle létezik belőlük, eltérő tulajdonságokkal, speciális jellemzőkkel, ezért a konkrét típus kiválasztását nem szabad elkapkodni. Cégünk többek között vállalja homlokkerekek gyártását, az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy milyen esetekben érdemes e típus mellett dönteni. 

    homlokkerék gyártás a fogaskerekeknek egy viszonylag egyszerű változatát jelenti. A homlokkerék gyártás akkor szükséges, ha nagy kerületi erők átvitelét kell megoldani. Ez egy hengeres fogaskerék típus, melynek palástján van kialakítva a fogazat. A két kerék párhuzamos tengellyel rendelkezik. A fogazás lehet egyenes és ferde, valamint külső és belső is. 

    A homlokkerék gyártás nagy előnye, hogy az alkatrészek megfelelő beszerelés esetén nagyon hosszú élettartamúak, és mindvégig megbízhatóan működnek. Érdemes arra törekedni, hogy a kerekek vízszintesen helyezkedjenek el, illetve, hogy a tengelyük valóban párhuzamos legyen. A homlokkerék gyártás történhet profilozó (marás és vésés) és lefejtő (metszőkerekes, fésűskéses és csigamarós) eljárással is. Előbbinél a fogárkok egyesével kerülnek kialakításra, míg utóbbi esetében a gyártáshoz használt szerszám alakja megegyezik a gyártás alatt lévő fogaskerék ellenkerekével, és így a forgácsoló gép egymás után, sorban készíti el a fogakat. 

    A homlokkerék gyártás mindenképpen szakértelmet és gondos tervezést igényel. Érdemes hozzá olyan céget keresni, ami nagy tapasztalttal rendelkezik és teljes körű szolgáltatást nyújt. Amennyiben pont erre van szüksége, nálunk a legjobb helyen jár! 

    Forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, és kérje bátran részletes tájékoztatásunkat! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére, és válaszolnak minden felmerülő kérdésére a homlokkerék gyártással kapcsolatban. 

Ugrás az oldal tetejére