Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A fogaskerék meghibásodásáról

  2019. FEBRUÁR 11.
  A fogaskerék meghibásodásáról

  A fogaskerekek azok közé a gépalkatrészek közé tartoznak, melyeket a leggyakrabban használnak fel a gyártás és a beépítés során. A fogaskerekek a hajtóművek munkáját segítik, képesek nyomaték és a fordulatszám átvételére. Jellemzően jól megmunkálható acélból készülnek, azonban a nagy igénybevétel a legjobb minőségű fogaskereket is kikezdi, ilyenkor következnek be kisebb-nagyobb meghibásodások.

  A leggyakoribb hiba a fogazatok és a csapágyak elváltozásaira vezethető vissza. Két fő csoportja a fogtörés, valamint a felületi sérülések. A fogtörés lehet statikus vagy fáradt törés, az utóbbi a gyakoribb. A felületi sérüléseknek három fajtája van, ez a gödrösödés, kopás és a berágódás. Mindegyik esetben kár keletkezik a fogaskerék testén, ami visszavezethető nagy felületi nyomásra, nem megfelelő kenésre vagy nagy csúszás sebességre.

  Ezek a sérülések javíthatóak, elég hozzánk fordulnia, és mi gondoskodunk a fogaskerekek és egyéb gépalkatrészek javításáról. Keressen minket bizalommal, és kérje segítségünket akár azonnal!

Ugrás az oldal tetejére