Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A fogaskerekek előnyei - II. rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  A fogaskerekek előnyei - II. rész

  Többféle típusú fogaskereket különböztetünk meg, amelyek mind különféle praktikus megoldási lehetőséget kínálnak a nyomaték átvitelére. Ezért is beszélhetünk egyenes és ferde fogazatú fogaskerékről, külső és belső fogazatúról, illetve homlokfogaskerékről. Mindezeken kívül megkülönböztethetünk kúpkereket, fogaslécet.

  A felsorolt fogaskerék típusoknak az előnye, hogy az általuk végzett hajtás rendkívül pontos. Jellemzőjük, hogy kis méretük ellenére is jól terhelhetőek, és mindezt nagy fordulatszám kíséri.

  Fogaskerekek precíz munkavégzését hűen tükrözi, hogy használják őket például órákban, szerszámgépekben, hiszen egyedülálló módon képesek elvégezni a mozgás révén a forgatónyomatékot. A fogaskereket megtalálhatjuk többek között még a mozdonyokon, autókban, felvonókban és különféle emelőgépekben.

  Ha fogaskerék gyártás, akkor mi vagyunk a megfelelő partnerek! Forduljon hozzánk bizalommal az alkatrészekkel kapcsolatos egyedi igényeivel, készséggel állunk rendelkezésére a legmodernebb megoldásokkal!

Ugrás az oldal tetejére