Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Fontos tudnivalók a fogaskerékről 2. rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  Fontos tudnivalók a fogaskerékről 2. rész

  Többféle különböző fogaskereket ismerhetünk, ezek között fontos különbséget tenni, hiszen minden egyes munkafolyamathoz másfélét kell használni.

  Az első típus a homlokfogaskerék, itt a hengeres fogaskerék palástján vannak kialakítva a fogak, vagyis a két fogaskerék tengelye párhuzamos. Egy másik típus a fogasléc, ami egy végtelen nagy átmérőjű fogaskerék, ennek segítségével a forgó mozgás egyenesvonalú mozgássá alakítható. Kúpkerék alatt pedig olyan típust értünk, amin egy csonka kúp alakú kerék palástján vannak a fogak. A két fogaskerék tengelye pedig egymást metszi.

  Ez az alkatrész több előnnyel is rendelkezik, többek között nagy a hajtás pontossága, emellett a kis méretek esetén nagy a terhelhetőség, valamint nagy a fordulatszám. Fontos hangsúlyozni, hogy nagy teljesítmények, illetve nyomatékok átvitelére is alkalmas.

  A gépkocsik, mozdonyok, sínhez kötött járművek, felvonók, emelő- és szállítógépek, mezőgazdasági gépek működése elképzelhetetlen fogaskerekes hajtóművek nélkül.

  Válassza ki az Ön számára tökéletes fogaskerék típust! Lépjen velünk kapcsolatba, kollégáink készségesen segítenek Önnek!

Ugrás az oldal tetejére