Bemutatkozás

Home / Bemutatkozás

Rák és Rák

Fogaskerékgyártó Bt.


Minőség 1921 óta

A Rák és Rák Fogaskerékgyártó Bt. 1921 óta van jelen a gépalkatrészgyártásban. Cégünk tevékenységi köre rendkívül széles, mivel fogaskerékpumpákhoz, szivattyúkhoz, mezőgazdasági gépekhez, vasúti járművekhez, különböző hajtóművekhez, élelmiszeripari-, vegyipari-, bányaipari-, energiaipari gépekhez gyártunk egyedi alkatrészeket és fogaskerekeket egyedi illetve sorozatgyártásban.
Több mint 80 éve a pontos,
precíz munkának és a határidőre történő
​szállításnak elkötelezve

Akár egyedi igényre szabva

Tevékenységünk egyre nagyobb részét teszi ki az EU piacára, többnyire német és osztrák cégek számára történő gyártás. Emellett különös hangsúlyt helyezünk a környező térség vállalkozásai, egyéni megrendelői egyedi igényeinek kiszolgálására akár egészen kis mennyiségű rendelések esetén is, mivel segíteni szeretnénk minden ügyfelünk műszaki problémáinak megoldásában a tervezéstől a gyártásig.Nagyfokú tapasztalat

Szakembereink több évtizedes szakmai- és gyártási tapasztalattal, folyamatos továbbképzés mellett 
végzik munkájukat. Gyorsaság és versenyképes ár jellemzi tevékenységünket.Célunk

  Minimum a megrendelt minőségben történő gyártás

  Ügyfél elégedettség

​  Jó időmenedzsment

​  Megfelelő ár a gyártó és a megrendelő részére isTudta? Sok ezer évnyi tapasztalat ötvöződik a mai esztergáló gépeinkben!

Ahhoz, hogy megértsük azt a mérhetetlen szakértelmet, amit az esztergálással foglalkozó cégek hordoznak magukban, érdemes áttekinteni ennek a mesterségnek a rövid történetét. Bár már időszámításunk előtt több ezer évvel megjelentek a mai esztergagépek ősei, célszerű a nagy ipari forradalom idejére ugranunk, a XVIII. századba, amikor az öntöttvas gépállvány átütő fejlődést hozott a szakmába.

Innen nem volt megállás, sorban keletkeztek az először még gőzzel, majd villamos energiával működő szerszámgépek; utóbbiak egyedi hajtás segítségével dolgoztak. Az első, a mai mércével nézve primitív számítógépek aztán minden addiginál nagyobb ugrást eredményeztek az esztergálás területén: ekkor jelent meg az NC, vagyis a Numerical Control.

Az ilyen gépek működtette esztergálás a mikroszámítógépek megjelenésével vált CNC esztergálássá. A CNC kifejezés a Computer Numerical Controlt takarja, vagyis a digitális számítógéppel vezérelt szerszámgépet, ami máig a csúcstechnológiát képviseli az esztergálás területén.

Ha Ön is profi megoldásokat keres, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ugrás az oldal tetejére