Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A CNC esztergálás fogalmáról

  2019. FEBRUÁR 11.
  A CNC esztergálás fogalmáról

  Az esztergálás folyamata már egészen az ősi időktől kezdve tetten érhető az emberiség történetében, azonban az utóbbi évek során hatalmas fejlődésen ment át. Megjelent ugyanis az úgynevezett CNC esztergálás, melyre az ipari forradalom és az automatizálás adott lehetőséget. A CNC esztergálással megmunkálhatunk különböző fa, fém, műanyag és még sok más felülettípust is, azonban jellemzően a fémiparban alkalmazzák.

  A CNC esztergáláshoz alkalmazott gépek segítségével különböző munkafolyamatok végezhetőek el, mint a forgácsolás, lyukasztás, kivágás, hegesztés és különböző vágási folyamatok. Mindegyik folyamathoz más és más beállítások szükségesek. Éppen ezért a CNC esztergálást kizárólag szakképzett és tapasztalt ember végezheti, hiszen a precíziós folyamatok során a legkisebb hiba vagy elállítás is komoly károkhoz vezethet.

  A CNC esztergáláshoz alkalmazott gépeknek speciális programozása van, melyet minden esztergályos szakember ismer, az igazán tapasztaltak pedig tökélyre is fejlesztették már az alkalmazásukat. Ha Ön is CNC esztergálást szeretne igénybe venni, forduljon hozzánk bizalommal!

Ugrás az oldal tetejére