Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A fogaskerék marásának módszereiről

  2019. FEBRUÁR 11.
  A fogaskerék marásának módszereiről

  A fogaskerekek készítésekor a forgácsolás egyik legfőbb mozzanata a marás. Ez a munkafolyamat végezhető hagyományos, illetve CNC módszerrel is. Cégünk mindkét megoldást alkalmazza.

  A marás olyan forgácsolási eljárás, amelynél a forgó főmozgást végző szerszám hatására anyagleválasztás jön létre. A maró egy olyan forgácsolószerszám, amelynek több, szabályos éle van.

  A marást lehet egy- vagy több élű forgácsoló szerszámmal végezni. Alapvetően két eljárása ismeretes: a palástmarás és a homlokmarás. A palástmarás során síkfelületek, hornyok és alakos felületek készíthetők. Míg a homlokmarással kifejezetten csak síkfelületek állíthatók elő.

  Ahhoz, hogy időt és pénzt spóroljunk meg, CNC vezérlési módokat is alkalmazunk a fogaskerék előállításakor. A CNC marógépek előnye a fogaskerék forgácsolásánál az, hogy nem kell sablont használni, s mégis pontos, precíz anyag állítható elő. Egyaránt készíthetőek sík és térgörbe formák is, és nem utolsósorban gyors átállási lehetőség nyílik egyik munkafolyamatról a másikra.

  Cégünk évtizedek óta foglalkozik forgácsolással, így biztos lehet benne, hogy kiváló szakemberek végzik majd el az Ön által kiszabott munkát.

  Forduljon hozzánk bizalommal! Keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Ugrás az oldal tetejére