Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A hajtóművekről bővebben: A bolygóművek

  2019. FEBRUÁR 11.
  A hajtóművekről bővebben: A bolygóművek

  A különböző hajtóművek egyik sok területen használt típusa az úgynevezett bolygómű. Ezek a szerkezetek nagy nyomaték előállítására képesek, illetve annak átadására, de milyen területeken is alkalmazzák ezeket a fogaskerekes rendszereket?

  Ezeket az áttétes rendszereket különböző emelőknél és akár radaroknál is használják, de a bolygóművek a személygépjárművek területén váltak igazán nélkülözhetetlenné. Már az első klasszikus értelmében vett személyautó, a Ford T-modell sebességváltó rendszere is egymás után elhelyezett bolygóművekkel működött. Mindemellett a legújabb hibrid autókban is alkalmazzák ezeket, mivel működési elvük számos lehetőséget kínál. Ebben a zárt rendszerben három típusú fogaskerék található, az egyik középen, a másik, belső fogazású fogaskerék fogja körbe a hajtóművet, és a kettő közötti áttétet szintén fogaskerekek látják el. Ennek előnye, hogy a három közül mindet lehetséges meghajtani, attól függően, hogy honnan-hova és hogy mekkora energiát szeretnénk közvetíteni.

   Ha kifogástalan minőségű, és precízen kivitelezett fogaskerekekre és hajtóművekre van szüksége, akkor mi vagyunk Ön számára a tökéletes választás!

Ugrás az oldal tetejére