Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Miből készül a fogaskerék?

  2019. FEBRUÁR 11.
  Miből készül a fogaskerék?

  Napjainkban alapvetően háromféle anyagból készülnek a fogaskerekek: acélból, öntöttvasból és műanyagból. Az acél a legjellemzőbb, melynek tekintetében érdemes tudni, hogy többféle acélt használnak, lehet betétben edzhető, nitridálható, ötvözött (ez nemesíthető), ötvözetlen, illetve enyhén ötvözött acél.

  Itt fontos megjegyezni, hogy a nemesített fogaskerekeknek kisebb a felületi teherbírása, mint az edzetteké. Nitridálással növelhető a berágódási teherbírás, viszont a nitridált fogaskerék érzékeny az ütésre. A fogaskerekek legideálisabb keménysége 60 HRc.

  A fogaskerekek kivitelük szerint aggyal, agy nélkül és belső fogazással készülhetnek. Ezt a fogaskerék felhasználásának célja határozza meg.

  Ha minőségi, nagy teherbírású fogaskerekekre van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! Cégünk a legjobb alapanyagokból, a legmodernebb eszközökkel dolgozik, hiszen csak így nyújtható minőségi munka. Kérje bátran tanácsainkat, szakértő munkatársaink szívesen segítenek fogaskerékgyártással kapcsolatos kérdéseiben!

Ugrás az oldal tetejére