Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Miért hibásodhat meg egy fogaskerék? - 2. rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  Miért hibásodhat meg egy fogaskerék? - 2. rész

  Ami elromolhat, az el is romlik. Fokozottan igaz ez az olyan dolgokra, amelyek folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, és ezért a különböző mechanikai hatások következtében meghibásodhatnak, megsérülhetnek, elkophatnak.

  A fogaskerekek kopása igencsak gyakori jelenség, hiszen működésükből adódóan úgy haladnak előre, hogy két felület súrlódik egymáson. A csúszás és gördülés a rendszeres kenés ellenére is kopást okoz. A kopás bizonyos mértékig természetes jelenség, például a gépek bejáratása során, amikor a felület nem lesz olyan érdes és tükrös részek alakulnak ki.

  Normalizált és nemesített fogaskerekek esetében gyakori jelenség, hogy a bejáratási kopás nem áll meg, hanem tovább fokozódik. Ilyenkor már veszélybe kerülhet a fogaskerék is, ha ez a progresszív kopás nem áll meg. Ennek oka lehet a rossz kenőanyag, az elégtelen kenés, a nem megfelelő keménység és a szennyeződések.

  Hogyan segíthetünk rajta? Mindenekelőtt választhatjuk az EP adalékok alkalmazását, másfajta kenőanyagot, a foglenyesés eljárását, esetleg párosíthatunk különböző keménységű anyagokat is.

  Ha minőségi és megbízható fogaskerekekre van szüksége, cégünk a tökéletes választás!

Ugrás az oldal tetejére