Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Minden, amit a hajtóműről tudni érdemes I.rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  Minden, amit a hajtóműről tudni érdemes I.rész

  A hajtómű egy olyan szerkezet, mely egy adott energiaformát mechanikai munkává, tolóerővé vagy mozgási energiává alakít. Többnyire valamilyen forgómozgást állít elő, de előfordulhat egyenes vonalú vagy alternáló mozgásban is.

  A hajtóművet munkagépek, járművek és gépek meghajtására alkalmazzák. Bár a köztudatban a hajtómű elnevezést számtalan szerkezetre használják, hivatalosan a járművek mozgására szolgáló motorok gyűjtőneve. Az erőgépeket felhasznált energia szerint csoportosíthatjuk, melyek a következők:

  • Mechanikai energiát hasznosító erőgépek
  • Hőerőgépek
  • Villamos energiát hasznosító gépek

  Emellett csoportosítható még szerkezeti felépítés alapján is, ahol két fő csoportot különböztetünk meg, térfogat kiszorításos gépek és turbó-gépek. A hajtómű fontos eleme a fogaskerék, melynek hatékony működése elengedhetetlen.

  Hajtómű és fogaskerék gyártásával, karbantartásával is foglalkozó vállalkozásunk speciális tudással rendelkező szakemberek segítségével biztosítja a legkiemelkedőbb minőséget! Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen egyénre szabott hajtóművet vagy fogaskerekeket a teljesítmény maximalizálásáért!

Ugrás az oldal tetejére