Fogaskerékgyártás

Home / Fogaskerékgyártás

Amit kínálunk

 Homlokkerék
 Belső fogazású fogaskerék
 Kúpkerék
 Ívelt kúpkerék (klingelnberg)
 Fogasléc
 Lánckerék
 Szíjkerekek
 Bordástengelyek
 Komplett hajtómű gyártása, felújítása
 Minden más alkatrész tervezése, gyártás

Cégünk fogaskerékgyártáson kívül foglalkozik még egyéb gépalkatrészek gyártásával is. Valamint vállaljuk olyan fogaskerekek, hajtóművek gyártását és javítását, amelyeknek megrendelőink már nem rendelkeznek a műszaki dokumentációjával.

Felkeltettük éreklődését?


Érdekesség: a fogaskerék és a vonatok

A fogaskerekeket rengeteg helyen alkalmazzák, de fontos szerepet játszanak a hegyi vasutak terén is. Fogaskerék használatával ugyanis olyan meredek helyeken is kiépíthető a vasút, ahol nélkülük nem lehetne leküzdhető a vonatok számára a magasságkülönbség.

1811-ben épült az első fogaskerekekkel működő vasút, mégpedig Leedsben, ahol 6,7%-os emelkedőt kellett leküzdenie; itt maguk a sínek voltak fogazva. A ma is használt technikát, ahol a fogas sín középen helyezkedik el, először 1848-ban alkalmazták Madisonban, egy 6%-os lejtőnél. Európában először Svájcban készítettek fogaskerekű vasutat, amely 440 méterről viszi fel az utasokat 1740 méteres magasságba. A legnagyobb emelkedő 38%-os, ami igen meredek még közúton is. Napjainkban a fogaskerekekkel működő vasutak az Abt nevű rendszert alkalmazzák, amit egy szintén svájci mérnök talált fel. Előnye, hogy egy fog mindig kapcsolatban áll a fogaskerék és a fogassín között.

Szeretne még többet tudni a fogaskerekekkel kapcsolatban? Bátran keressen fel minket, cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik fogaskerékgyártásban!

Verhetetlen sebesség és precizitás érhető el a CNC esztergálással

Sok időnek kellett eltelnie, mire a fogaskerék gyártás levedlette a költséges, lassú gyártási módokat, és integrálódott a CNC gépekkel való munkafolyamatba, az esztergálásba.

A CNC esztergálás népszerűsége több okra vezethető vissza, ezek közül talán a legfontosabb, hogy a CNC gépek módfelett összetett pályakövetést tesznek lehetővé. Emellett viszont a nyersanyag-pazarlást is el lehet felejteni használatukkal, ez pedig azt jelenti, hogy a technológia gazdaságos, a legyártott fogaskerekek pedig megfizethetők. A másik szempont, ami szintén a gazdaságosságot erősíti, hogy a CNC esztergáláshoz használt gépek gyorsak, az új programozási feladatokra pedig pillanatok alatt képesek átállni.

A CNC esztergálás során ráadásul változatos termékek állíthatók elő, ami a fogaskerekek gyártása során praktikus, hiszen nagyon sok helyen használunk fogaskerekeket, ezért sokféle méretben és típusban kell tudni legyártani őket.

Számunkra a fogaskerekek gyártása nem egyszerű hivatás, hanem szenvedély és egy életen át tartó elköteleződés, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a CNC esztergálást a lehető legkorszerűbb körülmények között végezzük. Amennyiben érdeklik a részletek, szívesen tájékoztatjuk, keressen minket bizalommal!

Mikor van szükség igazán a fogaskerék esztergálásra?

Manapság a fogaskerék gyártásnak számtalan formája létezik. Az, hogy végül melyiket választják a szakemberek, függ a fogaskerék típusától és az elérendő pontossági osztálytól. Létezik már esztergálás nélküli fogaskerék gyártás, ami ugyan költséghatékony és nagy termelékenységű, azonban nem annyira pontos és precíz.

Az esztergálással valóban minőségi munkát lehet végezni a fogaskerék gyártás terén, ezért nem véletlen, hogy a korszerű, gyors esztergálás nélküli technológiák mellett még mindig népszerűnek számít ez az eljárás. Kis darabszámú vagy pedig nagy pontosságot igénylő fogaskerekek esetében mindenképp szükség van esztergálásra. A végeredmény így nemcsak minőségi, hanem tartós, hibátlan munkadarab lesz.

Ha a fogaskerekekkel kapcsolatban Önnek is szigorú elvárásoknak kell megfelelnie, bízza ránk előállításukat! Ha igénybe venné szolgáltatásunkat vagy további kérdései lennének az esztergálással, fogaskerék gyártással kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Új fogaskerekek hajtómű felújításhoz? Hozzánk forduljon!

Hajtómű felújítására van szüksége? Valamelyik berendezés, vagy akár több is elkopott, elhasználódott már annyira, hogy nem úgy megy vele a munka, ahogyan régen? Úgy döntött, hogy nem cseréli ki újra, hanem inkább felújíttatja a régi hajtóműveket?

Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha hasonló projekt megvalósítását tervezi! Több munkafázisban is tudunk Önnek segíteni, az egyik ilyen az új fogaskerekek megtervezése és legyártása. A hajtómű felújítását is elvégezzük, ehhez kapcsolódóan pedig a szükséges alkatrészeket is előállítjuk. Belső fogazású fogaskerekek mellett kúpkerekek, ívelt kúpkerekek és homlokkerekek pótlásában is tudunk segíteni. Több éves tervezési és gyártási tapasztalattal a hátunk mögött képesek vagyunk biztosítani azt a színvonalat, amit ügyfeleink elvárnak tőlünk. Rövid határidővel, pontos és precíz munkát teszünk le az asztalra, és megfizethető árfekvésben dolgozunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot felújítással, fogaskerekek gyártásával kapcsolatban, és kérjen árajánlatot megadott elérhetőségeinken!

A fogaskerék hajtóművek csoportosításáról röviden

A fogaskerék hajtóművek számtalan berendezés működéséért felelnek, legfőképp azokért, amelyeknél nagy teljesítményt, forgatónyomatékot illetve nagy áttételt kell megvalósítani, például szállítószalagoknál. Ezek az alkatrészek többféle szempont alapján külön csoportokra bonthatóak, így a szakemberek könnyedén ki tudják választani az adott berendezéshez azt a fogaskerék hajtóművet, ami megfelelően fog gondoskodni a gép rendeltetésszerű használatáról.

Például a tengelyvonalak helyzete szerint a gyártók megkülönböztetnek fekvő és álló elrendezésű fogaskerék hajtóműveket. Fekvő elrendezésűnek számítanak azok a hajtóművek, amelyeknél a bemenő és a kimenő tengelyvonalak által meghatározott sík vízszintes, vagy pedig ha függőleges, akkor a tengelyek egymás mellett helyezkednek el. Álló fogaskerék hajtóműveknél az előbbi sík függőleges helyzetű, és a tengelyek egymás alatt és fölött találhatóak.

Ha további információkat szeretne megtudni a fogaskerék hajtóművek csoportosítási szempontjairól, vagy igénybe venné szolgáltatásainkat, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Mi a különbség az NC és a CNC esztergálás között?

Az esztergálás fejlődésével folyamatosan számtalan újítás jelent meg, az első igazi nagy áttörést az NC gépek jelentették, majd később a CNC esztergálás megjelenése. Nézzük, mi a különbség a kettő között!

Az NC gép már képes volt arra, hogy kezelő beavatkozása nélkül elvégezze a műveletet. A gép kezelőjének szinte oda sem kell néznie, egy lyukszalag beolvasásával beprogramozható. Más néven számvezérlésű berendezésnek nevezzük.

A CNC esztergálás viszont egy szabadon beprogramozható mikroszámítógép által vezérelt folyamat. Ezt a programot a vevő készen megkapja, képernyőn láthat mindent, és billentyűzet szolgál a program beadására. A leggyakrabban nincsenek is kézi vezérlőelemek. A CNC berendezés képes az esetleges hiba kijelzésére, és egy sokkal szabályozottabb folyamatra fejlesztették ki, mint amit az NC gépek tudnak.

Válassza Ön is a CNC esztergálást, hívjon minket bizalommal további tájékoztatásért! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Érdekesség: a fogaskerék gyártás története

A fogaskerekek kialakulásának legelső lépésének a kerék felfedezését vehetjük. Már több, mint ötezer éve használ az ember kerekes járműveket. A kerekeket eleinte fából faragták, később megjelentek a vas kerekek, körülbelül az időszámításunk előtti hetedik évszázadban. A fogaskerekek gyártása ugyan nem ennyire régen kezdődött, de azért nem mondható modern felfedezésnek: közvetlenül a fogaskerekek történetének kezdete az ókori rómaiakhoz fűződik. Ők használtak először fogaskerekeket, ennek segítségével hajtották meg a malomkövet.

Az igazi áttörést a fogaskerék gyártásban az ipari forradalom hozta meg. A XVIII. századtól kezdve óriási fejlődésen ment át, és megy át napjainkban is. Modern világunkban már számos lehetőség áll rendelkezésünkre a fogaskerék gyártás területén, és az elemek természetesen jobb minőségűek, egyenletesebbek, nagyobb erőátvitelre képesek.

Ha fogaskerekek gyártásához van szüksége megbízható szakértőkre, ne keressen tovább! Cégünk a legjobb választás, tapasztalt szakembereink várják hívását! Keressen minket bizalommal!

Fogaskerékgyártás? Bízza a profikra!

Mivel a fogaskerekek számos berendezés esetében felelnek a rendeltetésszerű működésért, legyárttatásukat nem szabad a véletlenre bízni, hiszen egy rossz kialakítású alkatrésszel olyan hibák is előfordulhatnak, ami akár a teljes gépezetet tönkreteheti. Ha Önnek fontos, hogy a berendezések hosszú távon működhessenek, bízza profikra a fogaskerekek legyártását, ehhez pedig forduljon hozzánk bizalommal!

A fogaskerekek gyártása terén nem ismerünk lehetetlent, vagyis szinte minden berendezéshez legyártjuk a nélkülözhetetlen alkatrészeket, így időt és energiát spórolhat meg azzal, ha minket választ. Fogaskerék gyártási szolgáltatásunk nem csak minőséget és sokoldalúságot képvisel, hanem kedvező árfekvést is. A berendezések gyártásának költségei számunkra sem ismeretlenek, így vállalkozásunk a pénztárcabarát árakkal igyekszik segítő kezet nyújtani ügyfelei számára.

Éljen Ön is a fogaskerékgyártás lehetőségével, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Nincs meg a műszaki dokumentáció? Akkor is vállaljuk a fogaskerék gyártást!

Vannak elemek és alkatrészek, amikre nagy szükség van, ám már nem lehet megmenteni őket. Ilyen esetekben is van lehetőség arra, hogy pótolják, illetve újra legyártsák azokat! Csupán hozzáértő szakemberek összehangolt munkájára és a modern technológia megoldásaira van szükség ahhoz, hogy a jól bevált fogaskerekek foroghassanak a gépezetekben.

Forduljon bizalommal cégünkhöz, ha fogaskerék gyártással kapcsolatos szolgáltatásokra van szüksége! A hagyományos, meglévő tervek alapján történő gyártás mellett azokat a megrendeléseket is gond nélkül vállaljuk és sikeresen teljesítjük, amiket műszaki dokumentáció nélkül kell megvalósítani. Elveszett, megsemmisült vagy soha nem is volt a birtokában az irat? Ne aggódjon, mert, ha nincs meg a műszaki dokumentáció, akkor is el tudjuk végezni a fogaskerék gyártást, majd a későbbiekben az esetleges javítást is ránk bízhatja!

Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot fogaskerék gyártásra!

A fogaskerekek ellenőrzéséről bővebben

A fogaskerekek esetében kiemelkedően fontos, hogy mindegyik gépelemnek meglegyenek a maga előre megtervezett, pontos méretei. Amennyiben a méretek nem stimmelnek, ott szó szerint porszem kerülhet a gépezetbe, a fogaskerék nem úgy fog működni, ahogyan kellene.

A fogaskerekek ellenőrzésnél elsősorban tehát a méreteket vizsgálják meg, a fogméretet és a radiális ütést mérik többek között. A fogaskerekek hat darab geometriai alapadattal jellemezhetőek, ezek pedig a modul, alapprofilszög, fogszám, fogszélesség, foghajlás-szög, valamint a profileltolás-tényező.

Az egyik legfontosabb mérés a fogvastagság, fogszélesség ellenőrzésére irányul. A fogvastagság határozza meg ugyanis, hogy a fogaskerekek milyen foghézaggal kapcsolódnak. Nemcsak a vastagság, de a fogazat felosztása is fontos, mert egy esetleges osztáshiba a kapcsolódáskor olyan tüneteket produkálhat, mint amilyen a szögsebesség-ingadozás, ütközések, ezzel együtt pedig a zajos működés. Végül fontos még a fogprofil mérése is, amivel a profilhibákat lehet kiszűrni.

Keressen minket bizalommal, tudjon meg többet a fogaskerekekről és színvonalas tevékenységünkről!

Ugrás az oldal tetejére