Blog

Home / Blog
  • A belsőfogazatú fogaskerék bemutatása röviden

    2024. MÁJUS 30.
    A belsőfogazatú fogaskerék bemutatása röviden
    A belsőfogazatú fogaskerék egy jellegzetes típusát képviseli a fogaskerekeknek. Néhány bekezdésben ismertetjük a jellegzetességeit.

    A belsőfogazatú fogaskerék egy jellegzetes típusát képviseli a fogaskerekeknek. Néhány bekezdésben ismertetjük a jellegzetességeit.

    A forgó mozgást végző fogaskerekeket erőátvitel céljából szerelik be a helyükre. Szerepet kapnak továbbá a mozgás irányának és a sebességnek a megváltoztatásában is. Többféle típusú fogaskerék is készül, a feladatuk és a műszaki környezet is befolyásolja, hogy melyikre van szükség. Léteznek ferde fogazatú, kúp, homlok és belsőfogazatú fogaskerekek is.

    A belsőfogazatú fogaskerék

    A belsőfogazatú fogaskerék már első ránézésre megkülönböztethető a sima változattól, mert a fogai nem kívül, hanem a kerék belsején futnak végig. A kerék kialakítása már sejteti, hogy ezt az alkatrészt speciális környezetbe szánják.

    A belsőfogazatú fogaskerék elhelyezésével jól meg tud valósulni a térkihasználás és több alkatrészt lehet egy gépen belül elhelyezni. A nagyobb erőkifejtés és a hatékonyabb nyomatékátvitel mellett nagyobb áttételi arányt lehet elérni ezekkel a fogaskerekekkel, valamint a kompakt kialakítást is jobban meg lehet valósítani, mint a klasszikus formájú alkatrészekkel.

    Meg kell említeni, hogy a belsőfogazatú fogaskerék használata jár némi kihívással, mert a fogakhoz nehezebb hozzáférni, a nagyobb igénybevétel hatására gyorsabban kopnak és ennélfogva gyakoribb kenést is igényelnek. A belső fogazat miatt tehát ügyelni kell a precíz karbantartásra.

    A gyártást illetően magasabb költségekkel kell számolni és hosszabb elkészülési idővel érdemes kalkulálni az alkatrészek bonyolultsága miatt.

    Gyártás magas színvonalon

    A cégünk a fogaskerék gyártásnak évek óta releváns szereplője, ez idő alatt növeltük a tapasztalatunkat és hangsúlyt fektettünk a technológiai fejlesztésekre is. Az ügyfeleinknek magas szakmai színvonalú kivitelezést biztosítunk és gondoskodunk arról, hogy a megrendelt alkatrészek a megbeszélt határidőre elkészüljenek.

    Új fogaskerekekre van szüksége? Csupán egy árajánlatra van attól, hogy a rendelést elindítsa és a gyártást megkezdjük. Kérjen tőlünk információkat az egyik elérhetőségünkön!

Ugrás az oldal tetejére