Blog

Home / Blog
  • Minden, amit a hajtómű gyártásról tudni érdemes

    2022. DECEMBER 21.
    Minden, amit a hajtómű gyártásról tudni érdemes
    Cégünk vállalja komplett hajtóművek gyártását. Nagy tapasztalattal, teljes körű szolgáltatással és megfizethető árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére! 

    Cégünk vállalja komplett hajtóművek gyártását. Nagy tapasztalattal, teljes körű szolgáltatással és megfizethető árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére! 

    A munkagépek meghajtása meghajtógépekkel történik, amik általában nagy fordulatszámmal és kis forgatónyomatékkal működtethetők gazdaságosan. Viszont a munkagépek pont kis fordulatszámot és nagy forgatónyomatékot igényelnek, ezért a két berendezés közé szükséges a hajtómű beépítése. A hajtómű gondoskodik róla, hogy a motor fordulatszámát megváltoztassa a munkagép optimális működéséhez. 

    Általában a motor fordulatszámának csökkentésére, vagyis reduktorra van szükség. Ha a fordulatszám növelése a cél, akkor gyorsító hajtómű gyártása szükséges, ez esetben ezt multiplikátornak nevezzük. 

    A hajtómű működése a következőképpen történik: a berendezés bemenő tengelye a motorral van összekötve, a kimenő tengelye pedig a munkagéppel. A cégünk által gyártott mechanikus hajtóművek mechanikai elven működnek, és gyakran többfokozatúak, mert a fordulatszám egy hajtásfokozattal nem módosítható a kívánt mértékre. 

    A mechanikus hajtóműveknek négy alapvető típusa van: dörzshajtás, fogaskerekes hajtás, szíjhajtás és lánchajtás. A dörzshajtásnál a hajtás súrlódó erő hatására valósul meg, a fogaskerekesnél a fogak érintkezésének köszönhetően, a szíjhajtásnál szíj közvetítésével, míg a lánchajtásnál lánc által történik. 

    Léteznek úgynevezett sebességváltók, amelyek több, előre meghatározott fordulatszámot is képesek produkálni, fix bemenő fordulatszám mellett. A variátoroknál a kimenő fordulatszám fokozatmentesen állítható be, természetesen bizonyos határok között. 

    Cégünk komplett hajtóművek gyártását végzi, méghozzá teljes körű szolgáltatás keretein belül. A tervezéstől a kivitelezésig, mindenben készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

    Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltettük, ne habozzon, tájékozódjon weboldalunkon! Ha további kérdése merült fel vagy pontos árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! 

Ugrás az oldal tetejére