Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A fogaskerekek előnyei - I. rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  A fogaskerekek előnyei - I. rész

  A fogaskerék számtalan igényt elégít ki, ezért a mindennapokban is gyakran találkozhatunk olyan gépekkel, műszerekkel és berendezésekkel, ahol ennek az alkatrésznek a legkülönfélébb típusait építik be. Ahhoz azonban, hogy megértsük a mindennapokban betöltött jelentőségét, érdemes néhány szót ejteni a fogaskerék kialakításáról és felépítéséről.

  A fogaskerék egyik ismertetőjegye, hogy a kerülete mentén fogak helyezkednek el. A fogak révén a kerék könnyedén csatlakozni tud egy másik alkatrészhez, amely általában szintén egy fogaskerék szokott lenni, ily módon az egyik elem át tudja adni a forgatónyomatékot a másiknak. Ennek következtében a mozgás megváltozik, továbbá ez kihatással van a szögsebességre, irányra, valamint a nyomatékra is.

  Egyik legnagyobb jelentősége a fogaskeréknek, hogy a forgatónyomatékot úgy közvetíti, hogy jelentős kopás, csúszás és melegedés nélkül tud nagy mennyiségű nyomatékot átadni, amely az említett fogak segítségével válik kivitelezhetővé.

  Cégünk különféle fogaskerekek gyártásával foglalkozik, ha Ön is precíz és minőségi eredményt szeretne elérni, bátran lépjen velünk kapcsolatba!

Ugrás az oldal tetejére