Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A forgácsolásról bővebben

  2019. FEBRUÁR 11.
  A forgácsolásról bővebben

  A finommechanikai alkatrészek egyik leggyakrabban használt eleme a fogaskerék. Ezeknek az alkatrészeknek az előállítása többféle technológiával is lehetséges.  A klasszikus fogaskerékgyártó technológiák egyike a forgácsolás.

  A forgácsolásnak több előnye is van, amit a formázó technológiák nem tudnak produkálni, így például a segítségével olyan fogprofilokat és modulokat lehet kialakítani, amilyeneket csak szeretnénk, valamint egyáltalán nem számít időigényes technológiának sem.

  Mi az, ami felhozható a forgácsolás technológiájának ellenében? A gyártás során bizony óhatatlanul is anyagveszteség keletkezik, mert az alkatrészek, fogaskerekek forgácsolása közben a lefejtett anyagot már nem lehet újrafelhasználni.

  Lefejtő marás, profilmarás vagy gyalulás. Ezek mindegyike a forgácsolás témakörébe tartozik, a fogaskerékgyártás jól bevált, modern technikái.

  A forgácsolás ugyan nem tartozik a legköltséghatékonyabb fogaskerékgyártó technikák közé, de pontossága és precíz kivitelezése előnyére szolgál.

  Keressen minket bizalommal fogaskerékgyártással kapcsolatban, és kérjen árajánlatot!

Ugrás az oldal tetejére