Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • A síkköszörülésről röviden

  2019. FEBRUÁR 11.
  A síkköszörülésről röviden

  Cégünk fogaskerekek gyártása mellett köszörülési munkálatokat is végez, így a síkköszörülés technológiájával is foglalkozunk. A síkköszörülés során egyenetlen felületű munkadarabokat köszörülünk sima felületűvé a munkadarab folyamatos koptatása során.

  A köszörűkorong segítségével az egyenetlen felületű munkadarabot akár tükörsimává is köszörülhetjük. A köszörülést végezhetjük kézi és gépi köszörűvel. Kézi köszörüléssel csak kisebb egyenetlenségeket lehet köszörülni, ami sokkal több munkával jár, mint a gépi köszörülés, ám kisebb felületek megmunkálására kiválóan alkalmas. A gépi köszörülés egyik módja a síkköszörülés, amikor a köszörűkorong homlokfelületével, vagy palástjával végezzük a munkálatokat. Nagyobb mennyiségű munkadarab köszörülésére a palásttal végzett köszörülés nem alkalmas, ám a legpontosabb és legprecízebb munkálatokat ezzel a módszerrel végezhetjük.  A homlokfelülettel végzett síkköszörülés nagyobb termelékenységet hoz, olyan sebességgel mozog a gép köszörülés során, hogy a munkafolyamat egészét elvégezhetjük ezzel a módszerrel.

  Ha Ön is szeretne precíz, pontos munkadarabot kapni, válassza cégünket síkköszörülés céljából! Nálunk a minőség elsődleges!

Ugrás az oldal tetejére