Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Forgácsolási eljárások: marás

  2019. FEBRUÁR 11.
  Forgácsolási eljárások: marás

  A marás, az esztergáláshoz hasonlóan, a forgácsolási eljárások népszerű és ismert módja. A marást, mint forgácsolási módszert azért ajánlott választani, mert sík és alakos munkák forgácsolására egyaránt alkalmas, ezen kívül bonyolult alakzatok elkészítésére is kiválóan alkalmas, jobb és pontosabb munka végezhető a segítségével, valamint gyorsabb lehet az előállítás tempója is.

  A marás tevékenysége is többféle lehet, attól függően, hogy milyen eszközzel végezzük el azt. A maró gépek lehetnek: másoló, sík, konzolos, CNC vagy fogazó marógépek is. Ahogyan a többi forgácsoló gép és eszköz esetében, úgy maráskor is kiemelten fontos a munkadarab helyzetének meghatározása és a munkagépbe történő merev befogása. Ezzel biztosíthatjuk a maximális munkabiztonságot és a pontos munkavégzést is, például fogaskerékgyártás közben. A megfelelő rögzítés mellett nem szabad megfeledkezni a védő plexi használatáról sem, hiszen a szétpattogzó forgács balesetveszélyes lehet.

  A forgácsolásról, az ahhoz szükséges eszközökről, módszerekről, alapanyagokról tudjon meg többet és érdeklődjön megadott elérhetőségeinken!

Ugrás az oldal tetejére