Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Mit érdemes tudni az esztergakésről?

  2019. FEBRUÁR 11.
  Mit érdemes tudni az esztergakésről?

  A fogaskerekek gyártása során az egyik legfontosabb eljárás az esztergálás. Ez természetesen géppel történik, ám a gép fő szerszáma az esztergakés, amelyet szeretnénk néhány szóban bemutatni.

  Az esztergakés egy olyan egyélű, gépi fémforgácsoló szerszám, amelyet leginkább kerámiából, gyémántból, keményfémből vagy gyorsacélból készítenek, ezen kívül előfordulhat még szerszámacél alapanyagból is. Szerkezetét tekintve általában forrasztólapkás.

  Az esztergáló gépbe a kést a késszárral rögzítik. A kés szárának keresztmetszetét adják meg. Lehetnek jobbos és balos kivitelűek is. Ha a kés csúcsával szemben állunk, és a főéle jobbra esik, akkor jobboldalas, ha balra látjuk az élét, akkor baloldalas. Kivitelüket tekintve az esztergakések lehetnek hajlítottak, vékonyítottak és könyökösek.

  Az esztergálás nélkülözhetetlen a fogaskerék gyártás során, hiszen az eljárás célja a forgástestek megmunkálása. Ha szeretne róla többet tudni vagy fogaskerék gyártásra van szüksége, bátran keressen fel minket, szívesen válaszolunk minden kérdésére!

  Forrás: http://fogaskerekek.hu/szolgaltatasok/mit-erdemes-tudni-az-esztergakesrol
Ugrás az oldal tetejére