Szolgáltatások

Home / Szolgáltatások
 • Tudnivalók a CNC-ről – 1. rész

  2019. FEBRUÁR 11.
  Tudnivalók a CNC-ről – 1. rész

  A CNC betűszót gyakran, és több kontextusban is hallhatjuk, amikor gép- vagy alkatrészgyártásról van szó. Természetesen a fogaskerékgyártás kapcsán is felmerül ez a kifejezés – de mi is valójában a CNC és a CNC esztergálás?

  A rövidítés a Computer Numerical Control szavakból ered, melyek már eleve magukért beszélnek, hiszen egy olyan szerzetről van szó, melyet számítógép vezérel. A CNC esztergálás során egy olyan gépet használunk, amely egy programozható mikroszámítógépet tartalmaz, és ennek segítségével optimalizálható a termelés, az esztergálás minősége.

  De miért is jó a CNC?

  Ahogy már említettük, a megmunkálást gyorsabbá teszi ez a módszer. A gépek, mivel nem fáradnak, és nem lankad a figyelmük, jóval hatékonyabban tudják a gyártást elvégezni, mintha emberi munkaerő segítségét vennénk hozzá igénybe – ráadásul a programozásnak köszönhetően a sorozatgyártás is könnyű, a CNC esztergált darabok pedig egyformák.

  Szeretne többet tudni a CNC rendszerekről? Tájékozódjon weboldalunk további információiból, vagy bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ugrás az oldal tetejére